Works have officially been completed on Relais Le Chevalier in Riga, where Art Director and Interior Designer Elisabetta de Strobel was in charge of the renovation works that brought the historical mid-eighteenth century building (once a private home) to its former splendour.

The restoration and repair works were carried out taking into account the historical value of the building and sought to alter it as little as possible by safeguarding its existing architectural hallmarks.

The restyling operation in the common areas was designed to convey a sense of space, small though the original areas were. This illusion was created by using mirrors and reflecting materials such as glass and metal to amplify the daylighting and make the space look bigger.

Historical character meets cutting-edge design

Work has officially been completed on Relais Le Chevalier in Riga, where the Art Director and Interior Designer Elisabetta de Strobel was in charge of the renovation project that restored the historical mid-eighteenthcentury building (once a private home) to its former splendour.

Il Relais Le Chevalier firmato Elisabetta de Strobel

13/09/2017 - Sono ufficialmente conclusi i lavori del Relais Le Chevalier di Riga, la cui ristrutturazione è stata curata da Elisabetta de Strobel, Art Director e Interior Designer.
Il progetto del Relais ha donato nuovo splendore ad un palazzo storico della metà del 1700, un tempo adibito ad abitazione civile: il restauro e il recupero funzionale della struttura sono stati effettuati tenendo conto della valenza storica - alterandola il meno possibile - ed esaltando i valori identitari dell’architettura preesistente.

Relais Le Chevalier by Elisabetta de Strobel: historical character meets cutting-edge design

Work has officially been completed on Relais Le Chevalier in Riga, where the Art Director and Interior Designer Elisabetta de Strobel was in charge of the renovation project that restored the historical mid-eighteenth- century building (once a private home) to its former splendour.
The restoration and repair work was carried out taking account of the historical value of the construction, and sought to alter it as little as possible, safeguarding and enhancing its existing architectural hallmarks.

Share